Tatuointi

Tatuointi nimitys on peräisin tahitin kielen sanasta TATU, mikä tarkoittaa merkintää. Tatuointi on elinikäinen ja sitä ei voi poistaa muuta kuin laserleikkauksella. Piirtämiseen käytetään neulakonetta joka hakkaa musteen ihon pintakerroksen alle.

Tatuoinnilla on pitkä historia ja eri tyylilajeja.
Lähes jokainen, ottaessaan ensimmäisen tatuoinnin pelkää, että tatuointi on kivuliasta. Useimmiten olo helpottuu kun neula on uppoutunut muutaman kerran ihon läpi ja asiakas toteaa: “no, eihän se satukaan”. Useat kokevat tunteen nipistelyksi,raapimiseksi, poltteeksi tai pistelyksi. Kun tatuoidaan laajaa aluetta alkaa iho ärtyä ja yrittää taistella ulkoista ärsytystä vastaan, mikä on täysin luonnollista. Silloin iho alkaa punottaa ja joillakin jopa tihuttaa pintaverta. Tämä ei ole vaarallista, mutta ehkä lähinnä epämiellyttää ja tämän johdosta iho alkaa aristaa enemmän. Siksi onkin tärkeää, ettei tatuointia tehtäisi enempää kolmea tuntia, mikä on melko yleinen raja sieto-kyvylle.

Jokainen ihminen on yksilö kipuasioissa, joten tatuointia edeltävä “oman mielen psyykkaus” on paikallaan. Tatuoitsijan käytös ja varmaotteisuus yleensä rauhoittaa asiakkaan mielen, viimeistään siinä kohtaa kun neula alkaa oikeasti koskettaa ihoa. Joillekin tatuointi saattaa aiheuttaa huonoa oloa tai huimausta ja jopa pyörtymisen tunnetta, siksi onkin tärkeää, että asiakas mainitsee asiasta heti, jos olo tuntuu oudolta. Joillekin huono olo voi kehittyä pelkästään koneen äänestä tai desinfiointiaineen hajuista tai neuloista. Pienen paussin jälkeen yleensä voidaan tatuointia kuitenkin jatkaa turvallisesti.

Mitä voit odottaa meiltä…

Kaikkein tärkeintä on ettei tatuointia oteta hetken mielijohteesta, koska se on pysyvä ja ikuinen. Harkitse tarkkaan mihin haluat kuvan ja millaisen kuvan haluat. Jos sinulla on idea, mutta et osaa sitä toteuttaa paperille, autamme mielellämme ja suunnittelemme sinulle vaikka alusta asti yksilöllisen kuvan. Piirtämistaito on ehdoton tässä työssä, joten löydämme varmasti yhdessä sopivan sävelen kuvasi valintaan tai luomiseen.

Tatuoijalle molemminpuolinen luottamus on tärkeää, koska ihon kohdealueet saattavat olla välillä intiimejä ja hankalia. Emme kuitenkaan tatuoi genitaalialueita, eikä mielellään paikkoja joissa tatuointi ei pysy kunnolla. Emme myöskään tatuoi alle 18-vuotiaita. Jotta molemmat viihtyvät session ajan, lupaamme mukavaa juttuseuraa ja vaikka kuuntelijaa työskennellessämme. Musiikki taustalla vaimentaa monotonista koneen surinaa mukavasti.

Tatuoinnin perusedellytys on täydellisen hygienian yllä-pitäminen alusta loppuun, joten käytämme AINOASTAAN kertakäyttöneuloja, gripit steriloidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Pinnat ja tatuointikone puhdistetaan joka käytön jälkeen voimakkaalla desinfiointiaineella. Asiakkaan turvallisuutta ajatellen koneen ja virtajohdon kertakäyttösuojamuovit ja kertakäyttöhansikkaat varmistavat lisäksi hygieenisyyden. Tatuointimusteet joita käytämme ovat EU-hyväksyttyjä. Studio siivotaan ja pyyhitään joka päivä, ja asiakkaat saavat kulkea sisätiloissa ainoastaan ilman kenkiä.

Mitä odotamme sinulta…

Tiedät millaisen kuvan haluat. Älä ota tatuointia äkillisen inspiraation innostamana! HARKITSE!
Koska tatuointi on tehty hygieenisesti, siirtyy tatuoinnin paraneminen ja sen hygienian ylläpidon vastuu asiakkaalle. Saat kirjallisena tatuoinnin hoito-ohjeet tatuoinnin jälkeen, joten noudata niitä aina!

Olet tatuointihetkellä terve ja hyväkuntoinen. Jos sinua askarruttaa jokin terveyttäsi koskeva asia mikä saattaa olla este tatuoinnille, keskustelet asiasta ennen tatuointia, koska terveydentilasi informaation vastuu on ainoastaan sinulla.
Muutamia tatuointia estäviä sairauksia ja tiloja, joista varoitetaan:

 • diabetes
 • epilepsia
 • hepatiitit B ja C
 • HIV
 • kaikki veren välityksellä mahdollisesti tarttuvat sairaudet
 • hemofilia ja muut verenvuotosairaudet
 • vakavat sydän- ja verenkiertosairaudet
 • allergiat tatuointimusteen metalleille
 • kuume, flunssa ja vatsataudit
 • alkoholia veressä
 • raskaus (ja imetys)

Ohjeita ennen kun tulet tatuointiin

 • Kun saavut tatuointiin, riisu kenkäsi osoitettuun telineeseen ja käytä liikkeen kevytjalkineita, jos käyt ulkosalla. Studiolla on myös asiakas WC.
 • Täytä asiakaslomake.
 • Jos mahdollista höylää ihokarvoitus pois tatuoitavalta alueelta edellisenä päivänä.
  älä nauti Buranaa tai alkoholijuomia ennen tatuointia (ohentavat verta).
 • Muista syödä ennen tatuointiin saapumista.
 • Jos sinulle tehdään suuri tatuointi, ota juomaa ja välipalaa mukaasi.
 • Valmistaudu, että vaatetuksesi on sopiva tatuoinnin suhteen ja tatuoitava alue helposti paljastettavissa. Älä mielellään pukeudu valkoiseen asuun, koska vaate voi likaantua tatuointiväristä.
 • Studiolla voit maksaa käteisellä, pankki- ja luotto kortilla tai Jousto-rahaluotolla.
 • Kun tulet tatuointiin, vältä “tukijoukkojen” mukaan raahaamista, tatuoija toivoo saavansa työrauhan ja studion tilat eivät riitä “hääräävälle” yleisölle.
 • Tutustu hoito-ohjeisiin jo ennen tatuointia.

Tatuoinnin hoito-ohje

Tatuointi on tehty hygieenisesti steriileillä kertakäyttövälineillä, Turun kaupungin terveysviranomaisten hyväksymässä tilassa.
RubyPictures käyttää ainoastaan EU-hyväksyttyjä tatuointivärejä.
Tatuoija EI OLE VASTUUSSA tatuoinnin jälkeisestä hoidosta eikä asiakkaan henkilökohtaisesta hygieniasta tatuoinnin jälkeen.

 1. Pidä tatuoinnin suojakelmua 2-4 tuntia. Hengittävä suojatarra voi olla iltaan asti.
 2. Pese tatuointi varovaisesti vedellä ennen rasvausta muutama päivä. Kuivaa puhtaalla pyyhkeellä. Älä käytä desinfiointiaineita!
 3. Levitä ohut kerros esim. EasyTattoota, TattooGoota tai punaista Bepanthenia noin 2 viikon ajan vähintään 3 kertaa päivässä. Ei Helosania!
 4. Suojaa seuraavat päivät tarvittaessa kelmulla (pölyhaitat esim työmaalla).
 5. Vältä uimista ja saunomista noin 2 viikkoa.
 6. Vältä runsasta hikoilua ainakin 3 päivää ja voimakasta kuntoilua viikon ajan.
 7. Huolehdi tatuointialueen hygieniasta! Jos tatuointi (erittäin harvinaista) kuitenkin tulehtuu
  ota yhteys tatuoijaasi tai lääkäriin.
 8. Älä raavi, äläkä nypi tatuointia, ettei väri irtoa!
 9. Vältä auringonottoa ja solariumia noin kuukauden ajan. Normaali ulkoilu auringossa sallittu.
 10. Rasvaa tatuointia silloin tällöin, niin värit pysyvät kirkkaina!