Tuija ”Purpleangel” Heikkilä

Tatuointiala on kuin viidakko tekijöineen, jossa jokainen toteuttaa itseään omalla persoonallisella tavallaan ja tyylillään. Ala jossa jokaisella on oma käden jälki. Tervetuloa RubyPicture’s sivuille!

Graafikko, taiteilija, valokuvaaja, muusikko, free toimittaja, koirankasvattaja ja tatuoija Tuija “Purpleangel” Heikkilä.

Mainostöiden lisäksi oli tapanani maalata tauluja varsinkin öisin. Vuosien varrella huomasin olevani aktiivisin marraskuusta maaliskuuhun, ja useimmat tauluni ovatkin syntyneet juuri tuohon vuodenaikaan. Piirtämisestä kyti idea, että miltä tuntuisi jos paperi ja kynä vaihtuisikin ihoksi ja tatuointikoneeksi, koska tatuoinnit ovat aina kiehtoneet minua. Heinäkuussa 2008 kävin ohjeistavan tatuointikurssin ja sen kummemmin “sian nahkaan” harjoittelematta aloin tatuoida suoraan iholle. Kunnianhimoni antoi vauhtia ja kohta huomasin tatuoivani kavereita, kaverien kavereita ja lopulta jo aivan tuntemattomia. Huomaamattani minulle kehittyi tatuoimisesta unelma-ammatti!

Muutama seikka mitkä helpottavat tätä työtä:

  • Pidän ihmisistä
  • En pelkää neuloja tai verta
  • En pelkää kipua, en omaa enkä toisen
  • Olen omille töilleni perfektionisti
  • Haen haasteita

Aluksi käytin coil-koneita (Eikon), mutta kokeilin “sattumalta” 2010 maaliskuussa Cheyenne rotary konetta ja se suorastaan vei sydämeni:) Laitteen keveys auttoi tatuoimaan vieläkin tarkempaa ja keveämpää jälkeä, kuin olisin osannut odottaakaan. Kone on erittäin kevyt, helppokäyttöinen ja neulat on vaihdettavissa lennossa. Ääni on myös totaalisen hiljainen ja en ole kokenut sen tekevän sen huonompaa jälkeä kuin coil-koneet. Saattaa olla, että tekniikan löytäminen on vaikeinta, mutta kun sen löytää on työnteko erittäin miellyttävää. Lisäksi kone sopii tällaiselle ihmiselle, jota ei kiinnosta tekniikka ja virittämiset ja korjaamiset.

En voi kutsua itseäni varmaan koskaan ammattilaiseksi, mutta en voi kutsua itseäni edes taiteilijanakaan ammattilaiseksi, vaikka olen piirtänyt 4-vuotiaasta asti. Taiteellisuutta ei periaatteessa voi oppia, sitä voi ainoastaan herätellä ja hiota. Toisaalta se on lahja. Uskon näin olevan myös tatuoinnin suhteen. Tatuoijat ovat kaikki itseoppineita, koska koulutusta ei ole tarjolla ainakaan Suomessa. Toiset oppivat heti jotkut hitaasti ja jotkut eivät ehkä koskaan.
Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä asiakkaani mielipidettä ja hymyä tyytyväisyydestä, vaikkakaan en ole varmaan mielestäni koskaan “valmis”, on polte olla alalla hyvä ja luotettava. Näillä eväillä edetään ja näillä mennään!

Erityisesti tulen painottamaan että kannattaa tilata yksilöllinen tatuointi. Suunnittelen mieluusti tatuointisi “mielikuvasi tai tikku-ukko piirroksen” pohjalta. Muotokuvatatuoinnit ovat mieluisimpia haasteita. Tatuoinnin suunnittelu on kuitenkin osa hyvää lopputulosta!